Why, What, How

ZZP Fabriek Maastricht 

De ZZP Fabriek is in 2013 door inzet van wethouder André Willems opgestart. ZZP’ers hebben een eigen entiteit nodig die in zelfbestuur ‘de eigen broek kunnen ophouden’ en elkaar versterken vanuit de eigen energie. En tot op de dag van vandaag functioneert die geest nog steeds.

Aanjagers
De ZZP fabriek Maastricht speelt een rol van betekenis in de (eu)regio. Daarom nemen we de ‘regie van klein naar het nieuwe groot(s)’, samen met ‘bondgenoten’ als de Gemeente Maastricht/Heerlen/Sittard-Geleen, ESZL, Provincie Limburg, Interreg EMR, Hogeschool Zuyd. Zij bewegen financieel mee om in samenwerking met MKB-bedrijven en (senior) experts business cases, projecten en events naar meer rendement en schaal met elkaar aan te pakken. We wachten niet totdat er een project voorbij komt. Wij (en anderen) zien en creëren kansen voor en met zzp’ers.

Doorpakkers
Een ‘beweging’ maken doe je niet alleen. Veel partijen, verenigingen, experts, clubs zijn al in beweging. Met hen pakken we door en samen brengen we het zelfstandig ondernemerschap naar klinkende resultaten voor alle partijen in de regio.

Aanpakkers doen gratis mee
ZZP fabriek Maastricht is een coöperatie die ‘regie neemt en klein groots’ maakt. We drijven niet op contributies; dat maakt je lui. Dus daarom zetten wij real business cases uit waarin je (verbonden met grotere bedrijven/organisaties en andere zzp-ers) investeert in-kind (met je kennis en energie en gesloten beurs) om samen rendement en innovatie (een bedrijf met rendement) te runnen. Je betaalt als zzp-er niets; wat we wel van je vragen is mee te doen.

We zijn er dan ook van overtuigd dat goede en innovatieve business geld aantrekt. Van MKB, van Provincie, van de stad, van sponsoren, van de EU en vooral van klanten. Zzp-ers in Maastricht zijn alvast begonnen. Toch? Kijk op deze website wat we doen en doe meteen mee. Een voorkeur voor een project mag je al aangeven. Kost niets, werkt reusachtig.

HOUSE OF CHANGE

Een aanpak van arbeidsmobiliteit

CIRCULAIR TEXTIEL

Een unieke kans voor Modestad Maastricht.

MASTER MEETINGS

Maastricht nóg beter op de kaart

CREATING COOKING

Verandering van spijs doet eten.

MADE IN THE EUREGION

Een eigen afdeling in Loods 5

MATCHMAKING

Van netwerken tot grote aanbesteding

WASTED FOOD

Een circulaire foodindustrie

HOP-ON HOP-OFF

De capaciteit van Maastricht anders gebruiken

ONDERHOUD VAN BEDRIJFSDATA

Een vaardigheid waar vraag naar is

BUSINESS CIRCLE

De zaak waar alles om draait

Praat mee over ZZP gerelateerde onderwerpen in ons forum.